סיפורי אוכל
מאת: גלי סיטון

פאדג' שוקולד

הזמן: חורף שמנמן.

החשק: מתוק והרבה.

רמת ההשקעה: כלום.

חורף; וגשם מטפטף על העורף; כי חורף; וקר. זה לפחות הנרטיב הקלאסי שהיינו רוצים לזמר לכבוד בואו של החורף, אבל לא כך בבאר שבע, לא ולא. פעמיים בחורף בערך מטפטף פה איזה קרוב משפחה רחוק של הגשם, כך שנגזר עלינו ללכת לשיעור בשמונה בבוקר עטופים בפוך ולחזור בגופיות הביתה בשתיים בצהריים. אף על פי שמדובר בחודשי החורף העיקריים בשנה אנחנו עדיין נסתנוור באמצע השיעור מהשעון של הבחור שיושב לידנו, שכל תזוזה הכי קטנה של היד שלו יכולה לעוור אותנו באופן סופי, כי זה מרגיש כאילו השמש החליטה לשחק באבלס כשהעיניים שלנו הן הבועות שעליה לפוצץ. כל זה בזמן שבוואטסאפ המשפחתי כולם שולחים תמונות של עננים כבדים ושחורים ושל מכוניות הצפות ברחובות השכונה.

בתור ילדה שמנמנה בגוף ובנפש נרטיב נוסף שגדלתי עליו היה שבחורף משמינים קצת באופן טבעי כי הגוף צריך שכבות שומן להגן על עצמו מהקור. אז אפשר עוד פרוסה מהעוגה, כי חורף, וצריך עוד שומן גם בעורף, כי חורף. רק שלא יהיה קר!

אז גם היום בבאר שבע החמימה והזורחת ילדה שמנמנה מן העבר לוחשת לי באוזן שזה הזמן למתכון פאדג' שוקולד. ריבוע שוקולד קטן, מפנק, שיעטוף את גופכם ויארוז אותו היטב בחורף מכל כיוון, וממש שערורייתי כמה קל להכין אותו, וכולם ירצו להיות חברים שלכם ברגע שתכינו אותו. שיהיה לכם חורף נעים, חמים ועטוף שכבות שומן, כך שלעולם לא תדעו קור מהו.

מה צריך?

200 גרם שוקולד מריר (עדיף את המריר, 70% מוצקי קקאו)

200 מ"ל חלב מרוכז ממותק (כ-1/2 קופסת שימורים או כ-2/3 כוס)

כפית תמצית וניל

2/3 כוס אגוזי מלך / פקאנים / פיסטוקים חתוכים גס

אפשרויות לשדרוגים מעניינים: מלח גס. אבל ממש קצת, כי זה משתלט. אפשר גם קצת ויסקי / רום.

מה עושים?

מניחים בקערת זכוכית את השוקולד ואת החלב המרוכז. מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד שהתערובת חלקה.

מוסיפים את התוספות ומערבבים.

יוצקים לתבנית ומכניסים למקרר למשך שעתיים. מוציאים וחותכים לריבועים קטנים (מומלץ לטבול סכין במים רותחים לפני כל חיתוך).

המתכון בהשארת האתר "מתכונים בעשר דקות".

נגישות