סיפורי אוכל 570
מאת: גלי סיטון

צ'יפס ביתי

הזמן: שעת לילה כמעט מפוקפקת

החשק: לנשנש והרבה

רמת ההשקעה: גבוהה

זו תחילת השנה והאנרגיות בשיא. בין שאתם אנשי הברקה של שני או רביעי ובין שאתם אנשי הישיבות הכבדים שמתפלספים עד ארבע לפנות בוקר האם נכון להגיד מזרן או מזרון, תודו שהתגעגעתם. תחילת השנה האקדמית מביאה אתה את כל האנשים שכבר שכחנו איך נראות פניהם שלא מעל טופס המבחן. עכשיו זה הזמן לשבת בנחת, שזופים ונינוחים מן הקיץ. המטלות, העבודות והבחנים עדיין רחוקים מדי ותחושת ההתעלות והסתלבט של החגים עדיין מרוחה לכולם על השפתיים. זו תקופה טובה להזכיר לעצמנו שאנחנו צעירים ויפים ולהיות בטוחים שאנחנו יכולים להסתדר גם עם פחות מחמש שעות שינה. עונת הישיבות נמצאת בשיאה כשאנחנו מלאי אנרגיה וכוח של התחלה, עדיין לא שחוקים מעומס הלימודים, וזה הזמן להתפנק עם מאנצ'ס כמו קינגים.

המאנצ' הבא נולד מתוך ישיבה שעונה לקריטריונים הללו בדיוק. חיפשנו את אמת החכמה תוך כדי נבירה מעמיקה בקבוצה של עובדות לא חשובות. אילנה גולדברג לא הבינה כמה היא שדרגה את הערב שלנו כשהחליטה לכתוב בשמונה-עשר בספטמבר עובדה מאוד מעניינת על פומפייה: אחת מארבע האופציות שפומפייה רגילה מגיעה אִתה היא הכנת תפוצ'יפס. כן, כן, הצד שנראה חסר תועלת עם שני פסים קצת עבים מדי, מטרתו היא להכין תפוצ'יפס. אחרי שסיימנו להלל את אילנה גולדברג, לשבח אותה ולהודות לה על ההארה, החלטנו לנסות בעצמנו, כי זה לגמרי הדבר הבוגר והאחראי לעשות עם הידע החדש שרכשנו.

מה צריך?

שישה תפוחי אדמה / בטטות / סלקים / הכול ביחד

שליש כוס שמן זית

מלח ופלפל

פפריקה / כמון / צ'ילי יבש

מה עושים?

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות, חום בינוני.

לוקחים פומפייה בצד הלא שימושי שלה ומשתמשים בו!

מגרדים את הירק שבחרתם בצורה של עיגולים דקים לתוך קערה.

אל הקערה מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות בידיים.

על תבנית עם נייר אפייה מפזרים באחידות ומכניסים לתנור עד להשחמה.

אם אין לכם אלוהים ואתם חסרי בושה, אפשר גם לטגן בשמן עמוק כאילו זה היום האחרון שלכם על פני כדור הארץ.

אחרי שהוצאתם את התפוצ'יפס, מפזרים מעל תבלין אהוב: כמון, פפריקה, צ'ילי יבש.

בתיאבון!

נגישות