סיפורי אוכל 568
מאת: גלי סיטון

על שיווק של ריקבון ועל בננות

דברים אינם תמיד כמו שהם נראים. להסתכל גם בקנקן, ולא כל הנוצץ... מכירים את המסר הזה מתמיד: הורים, בית הספר, תנועות נוער ואיתי שגב בתכנית "הסיפורים הקסומים". ולכן בננה שחורה אינה רקובה, לא, לא. אבל די, היא גם לא דבש. מה שכן, היא אחלה בעוגה. יאמר לזכותה של אמי שהיא לא שיטְתה בי עם שקר הדבש וחינכה אותי שכל בננה רקובה מבקשת להיות עוגה.

כמה גרסאות של עוגת בננה עברו במשפחתנו: קקאו, אגוזים, שוקולד צ'יפס, אבל המנצחת היא הבננה מייפל, ותודה לקרין גורן. מתוקה ופשוטה, ללא מוצרי חלב ולא כבדה. עוגה שמתאימה לארוחת שישי באר-שבעית והמונית, כמו ההיא שאליה הוזמנתי לפני שבועיים. כשקיבלתי על עצמי את שליחות הקינוח דאגתי לקנות בננות מבעוד מועד, שיספיקו להרקיב. בשישי אחר הצהריים התמלא הבית בריחות מתוקים, התנור השוויץ לכל המטבח ביכולותיו, וקערת הפירות בירכה "שהחיינו" לאחר שנפטרה משבוע רקוב במיוחד.

אחרי הארוחה, כשהסועדים כבר היו מסובים בסלון עם כפתורי ג'ינס פתוחים לרווחה, הגיעו הקינוחים. מגוון מרשים ועשיר, לרגע הרגשתי בארוחת סטודנטים מהבינתחומי ולא מב"ש. כדורי שוקולד נחטפו בזה אחר זה, עוגת גבינה השאירה פירורים על שפתיים מרוצות, ועוגת הבננות שלי, שלמה. אלו לא היו חברים מאוד קרובים, לכן שמרתי לעצמי את המחשבות שזה לא כמו שזה נראה, ובוא ניתן צ'אנס לאחרים שנראים טיפה אחרת, ונו, הקנקן והנוצץ והזהב, ומה, לא קראתם "אבא עושה בושות"? אתם לא יודעים שכשחותכים עוגה כזאת מפל של מייפל מתפרץ ובננות רקובות מתעופפות באוויר ומחבקות אתכם? את כל זה שמרתי וניגבתי גם אני את פירורי הגבינה מהשפה.

ואז מישהי סיננה שהכול חלבי. אני תמיד ידעתי שמלאכים אלרגיים לחלב! בעליזות נונשלנטית הגשתי לה חתיכה, וזה היה הרגע שלו חיכו הרקובות המתוקות שלי. האלרגית, שהייתה פחות מנומסת ממני, דחפה לכמה אנשים חתיכת מהעוגה לגרון. לאחר שהתאוששו מן החנק, הודו שהעוגה מה זה טעימה, אפילו שלא נראית.

מה צריך? 
2 תבניות אינגליש קייק
כוס שמן
כוס סוכר
1/2 כוס סירופ מייפל
3 ביצים
3 בננות מעוכות במזלג
2 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון (לא חובה)
1 כוס אגוזי מלך שבורים (כנ"ל)
לאחר האפייה:
1/2 כוס סירופ מייפל

מה עושים?
מחממים תנור ל-170 מעלות.
טורפים את כל החומרים לפי הסדר.
מעבירים לתבניות משומנות ואופים עד להזהבה כ-40-45 דקות.
מוציאים ודוקרים בשיפוד כ-20 חורים בכל עוגה.
מחממים את המייפל בסיר ומוזגים על כל עוגה רבע כוס מייפל. 

נגישות