סיפורי אוכל 567
מאת: גלי סיטון

על גרנולה ועל לחץ חברתי

זו תקופה של פריחת האביב, רגע לפני שמסתמן בואו הרשמי של הקיץ, אחרי ניקיונות פסח ולפני עונת בגדי הים. וזה הזמן המושלם לניקוי רעלים בגוף, מסתבר. לפני שנה חברה טובה ובריאה בגופה, אבל אולי פחות בנפשה, החלה בניקוי רעלים בגוף. זו לא פעם ראשונה ששמעתי על הטרנד. ניסיתי את העניין בעבר בעצמי (אם כי אני נגד ניסויים בבני אדם בעיקרון). אלו היו ימים שבהם, באורח פלא, נכנסתי לדיכאון. לא רציתי לצאת מהבית, לא ידעתי למה אני קמה בבוקר, ומשמעות החיים נעדרה ממני לשלושת הימים הארוכים בחיי.

אבל בשנה שעברה סחף הטרנד חצי מבנות המחלקה. נפתחה קבוצת וואטסאפ לכל המנקות, ופורסם תפריט: מה אוכלים, מתי אוכלים. ואני לא בטוחה איך זה בדיוק קרה, אבל כעבור יומיים כתבתי בקבוצה כמה טעים יצא תבשיל קישואים ותרד שהכנתי לפי הכללים. כי לפעמים כוחה של מהפכה גדול מכוח הרצון של היחיד, והנה, נסחפתי שוב. הדרך פנימה הייתה קלה, וכך גם הדרך החוצה. כעבור יומיים הודתה מישהי כי מתוך כבוד לקבוצה היא יוצאת. את המילים הקשות כתבה כשקוביית שוקולד רוקדת אצלה ברחבת הלשון. אף שגם אני מצאתי את דרכי האלגנטית החוצה, החזקתי הפעם שבוע. התפריט היה עשיר יותר ממה שהכרתי, מה שדחה מעט את הרצון שלי לחתוך ורידים. השבוע הזה גרם לי להחליט לעשות שינויים קטנים כדי לאכול בריא יותר. כך גם לאחר שפרשתי מהמרוץ, עודדתי את חברתי, השורדת האחרונה. ישבנו בהפסקה, היא עם עדשים וקישואים, אני עם גרנולה ויוגורט. היא הסתכלה עליי בעיניים של לוחמת, ונתנה טיפ לטירונים בבריאות: אם את כבר אוכלת בריא, תכיני גרנולה בבית. זה היה מהלך מהפכני בחיי שלימד אותי שני דברים: גרנולה ביתית הרבה יותר טעימה, ופקאן זה מצרך יקר באופן לא ברור.

מה צריך?
500 גרם שיבולת שועל
120 גרם פקאן / סוג אגוזים אהוב
120 גרם שקדים / כנ"ל
120 גרם חמוציות
100 גרם גרעיני דלעת
1/4 כוס שמן זית
4/3 כוס סילאן (או דבש / מייפל)
2/1 כפית מלח
 

מה עושים?
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים.
מוסיפים את השמן והסילאן. שימו לב שהתערובת לא צריכה לשחות בסילאן או להיות גוש דביק.
על נייר אפייה מפזרים את התערובת. צרו שכבה דקה כדי שהחום יגיע לכול.
שמים בתנור ל-20-25 דקות.
מצננים ושמים בקופסה אטומה לשמירת הטריות.

נגישות