סיפורי אוכל
מאת: גלי סיטון

ביסלי ביתי

תקופת מבחנים. נאמנה כזאת. לא משנה מה קורה בעולם, ראשי ממשלה מתחלפים (או שלא), טלפונים חדשים לומדים לעשות מסאז', טלוויזיות שיודעות להתחבר למזגן שידליק את הטוסטר שיכין ופל בלגי. לא משנה מה קורה בעולם, תקופת המבחנים תמיד חוזרת, באותה צורה, באותה עונה. עם תקופת המבחנים מגיע דחף בלתי מוסבר לנשנוש מתמיד ולעתים חסר מעצורים. פופקורן יכול לענות על הצורך הזה, במבה תמיד תהיה באופנה, אבל אחרי מבחן או שניים או שלושה זה מתחיל להיות מוגזם. התירוצים האלה, "עברתי מבחן ממש קשה אז מגיע לי", אינם מחזיקים מעמד זמן רב. אבל החשק הזה לנשנש משהו קריספי (שקול הלעיסות שלו חזק כל כך שאנחנו לא יכולים לשמוע את עצמנו חושבים) בתקופה כזו הוא צורך של ממש, ויש להגיע לסיפוקו. אז בשביל לא להקריב את נשמתנו לאל החטיפים ושומן הטרנס, קבלו מתכון לחטיף שאפשר להכין בבית, בתנור. כך תוכלו להכניס פלפל, פפריקה ומלח לחייכם, להשקיט את מצפונכם, לספק את יצרכם הרע מנעוריו ולהגיד שאתם מהאנשים הבריאים האלה שאת הביסלי שלהם מכינים בבית. או לפחות מנסים. לא מבטיחה שזה יהיה קל, אבל היי, שום דבר לא קל בימים קשים אלו. ואם בלחם יש קשה וגם אותו אנחנו כבר לא אוכלים, מה נשאר לנו בעצם?

מה צריך?

חצי חבילת פסטה (250 גרם)

2 כפיות פפריקה

1 כפית אבקת שום

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

5 כפיות רוטב סויה

כף שמן קנולה

תבלינים נוספים שיכולים להתאים: פפריקה חריפה, תיבול גריל לעוף, תיבול לסטייק

מה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מבשלים את הפסטה במים רותחים עד שהיא חצי מוכנה, מסננים ומקררים.

מערבבים את כל התבלינים היבשים יחד.

מוסיפים שמן קנולה וסויה, מערבבים היטב עם הפסטה ואופים בערך רבע שעה עד שהביסלי משחים. חשוב לערבב מדי פעם. אם נראה לכם שהביסלי טיפה רך אחרי שהוצאתם אותו מהתנור, זה בסדר, הוא יתקשה אחרי שיהיה קצת זמן בחוץ. לבריאות!

נגישות