תאים חברתיים

מתוך כל התאים והארגונים שפועלים בקמפוס – כאן תוכלו לראות את רשימת התאים החברתיים.
תרצו לפתוח תא חברתי? ניתן לפנות לרכזת למעורבות סטודנטיאלית: [email protected]

הבימ"ק – בית מדרש קואופרטיבי

"אין ישראל נגאלים אלא מתוך עשרה בני-אדם שיושבים זה עם זה וכל אחד מהם קורא ושונה עם חברו וקולם נשמע" (תנא דבי אליהו)

הבימ"ק הוא בית מדרש קואופרטיבי הפועל באוניברסיטה ומיועד לסטודנטים שרוצים להעמיק בלימוד של נושאים שונים ביהדות. בית המדרש הינו שיתופי, מה שאומר שהמשתתפים לוקחים חלק פעיל בהפעלתו ובהעברת התכנים בו. במסגרתו מתקיימים ערב לימוד שבועי המועבר על-ידי אחד המשתתפים, רב\נית או מרצה, וגם פעילויות סביב חגים, שבתות משותפות ועוד.

לפרטים נוספים: היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו כאן

דרומא

מי אנחנו? בית המדרש 'דרומא' הינו מרחב לימודי חוץ-אקדמי באוניברסיטת בן-גוריון המהווה בית מדרש ומקום לימוד לסטודנטים/ות דתיים/ות וחילונים/ות המעוניינים/ות בלימוד חוויתי, קיומי ומשמעותי של טקסטים יהודיים. בבית המדרש אנו לומדים/ות באופן מסודר את הטקסטים היסודיים של היהדות: התנ"ך, התלמוד, מחשבת ישראל, החסידות והקבלה ומנסים לייצר היכרות ואינטימיות עמוקה בין הלומד/ת לטקסטים. כמו כן אנו נחשפים/ות למגוון רחב של טקסטים אחרים: ספרותיים, עיוניים ופילוסופיים  כחלק מחיפוש העומק הרוחני והדו-שיח האינטלקטואלי הפתוח אותו אנו מנסים/ות לייצר.

בדרומא מלמדים/ות זה לצד זה גם מורים/ות חילוניים/ות וגם ר"מים וראשי ישיבות כשותפים/ות בקהילת השיח המיוחדת הזו של עולם הלימוד היהודי המתחדש. אנו קוראים/ות לכל מי שמחפש/ת חיבור מרענן חופשי ואמיתי ליהדותו, מי שמחפש/ת לגעת יותר לעומק בשאלות גדולות וקטנות, ומי שרוצה להרחיב את המעגל החברתי-אינטלקטואלי ולקחת חלק ברמה אחרת של דיון. בית מדרש דרומא פועל בשיתוף עם מרכז יעקב הרצוג ללימודי יהדות.

צור קשר:
פייסבוק: דרומא- בית מדרש לסטודנטים
אתר: לחץ כאן
מייל: [email protected]

עו"סים שינוי

עו"סים שינוי הינה עמותה של סטודנטים וסטודנטיות לעבודה סוציאלית הפועלת לשיפור מדיניות הרווחה בישראל, ולקידום מקצוע העבודה הסוציאלית.

מטרות וערכים שעומדים במרכז הגרעין:
1. שיפור התדמית ומעמד העובדות/ים הסוציאליות/ים בעיני הסטודנטיות/ם והאוכלוסייה בכלל באמצעות פעילויות הסברתיות.
2. קידום הפרופסיה ובחינת התכנים האקדמיים כך שיתאימו לרלוונטיות בשטח תוך שימת דגש על ההכשרות המעשיות.
3. המשך המאבק על החזרי הנסיעות להכשרות המעשיות.
4. קיום פעילויות לחיבור וגיבוש שלושת השנתונים במחלקה לעבודה סוציאלית בבן גוריון.
5. חיבור גרעין בן גוריון של עו"סים שינוי לעיר ב"ש באמצעות שיתופי פעולה מקומיים, קידום מעורבות חברתית, ותרומה לקהילה. ישיבות הגרעין מתקיימות פעם בשבועיים בבית של אחד הפעילות/ים או במחלקה לעבודה סוציאלית, פרטים נוספים מופיעים בקבוצת הפייסבוק של הגרעין ומתעדכנים כל שבוע, חפשו אותנו בקבוצת הפייסבוק.
במה אנחנו מאמינות/ים? אנו בעו"סים שינוי מאמינות/ים במדינת רווחה המבוססת על צדק חברתי, שוויון הזדמנויות, סולידריות, דמוקרטיה וערבות הדדית. אנו רואים את מקצוע העבודה הסוציאלית מוביל, מעצב ומגן על מדיניות חברתית ההולמת עקרונות אלו. אנו מאמינים כי לסטודנטיות/ם לעבודה סוציאלית ישנה היכולת והאחריות להתאגד על מנת להשפיע על ההווה והעתיד המקצועי.
כיצד אנחנו פועלות/ים? הפעילות/ים בעמותת עו"סים שינוי בוחנות/ים את המדיניות החברתית הקיימת ופועלות/ים לקידום מדיניות צודקת יותר, באמצעות כלים של שינוי מדיניות. יתר על כן, הפעילות/ים עוסקות/ים בשיפור תכני הלימוד במוסדות השונים ומיצוי זכויותיהן/ם המלאות כסטודנטיות/ם מתוך שאיפה לרכוש את מרב הכישורים והמיומנויות בכדי לצאת ערוכות/ים ומוכנות/ים לעשייה משמעותית בשטח המקצועי. הפעילות נעשית על ידי סטודנטיות/ם לעבודה סוציאלית מרחבי הארץ הפועלים בהתנדבות מלאה בתוך מוסדות הלימוד האקדמיים ומחוצה להם. זאת ועוד, אנו משתפות/ים פעולה עם ארגונים חברתיים החולקים עמנו את אותה אמונה בדבר שינוי המדיניות החברתית הקיימת.
מה אנחנו עושות/ים? אנו מוציאות/ים לפועל פרויקטים המשפרים את לימודי ותכני העבודה הסוציאלית, מעמד המקצוע ושירותי הרווחה בישראל. ממשקי הפעילות והעשייה נוגעים לסטודנטיות/ם לעבודה סוציאלית, עובדים סוציאליים ולקוחות שירותי הרווחה. בנוסף, אנו מקדמות/ים הצעות חוק בתחומי הרווחה והחברה, מגיבות/ים ומתריעות/ים על מדיניות לא צודקת. בכך, אנו פועלות/ים לשיפור תנאי ההעסקה של העובדות/ים הסוציאליות/ים ואיכות השירות ללקוחות שירותי הרווחה. במישור הסטודנטיאלי אנו שואפות/ים למימוש זכויות הסטודנטיות/ם במערך ההכשרות המעשיות, וקידום מעמד וראיית העו”ס כסוכנ/ת לשינוי חברתי.

 קישור לאתר: https://www.osimshinooy.com

סמ"ן

"לעולם אל תטילו ספק בכך שקבוצה קטנה של אזרחים מודאגים ואכפתיים יכולה לשנות את העולם, זה הדבר היחיד שאי פעם הביא לשינוי…" מרגרט מיד
סמ"ן (סטודנטים מנהיגים נגישות) הינו פרויקט משותף למסד נכויות ג'וינט ישראל והתאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל. במסגרת הפרויקט פועלות/ים יחדיו סטודנטיות/ים עם וללא מוגבלויות בגרעיני פעילות, לשינוי עמדות ולקידום זכויות סטודנטיות/ים עם מוגבלויות בקמפוס.
הפעילות שלנו כוללת:
מפגשים קבועים בין חברות/י הגרעין, פעילויות אקטיביות לשינוי עמדות בגרב הגורמים השונים בקמפוס, ייזום והוצאה לפועל של אירועים וימי שיא והעלאת מודעות והסברת נגישות מול הסגל האקדמי והמנהלי.
המטרה: שינוי עמדות חיובי של סטודנטיות/ים ושל הסגל כלפי אנשים עם מוגבלות באקדמיה וקידום זכויותיהן/ם של סטודנטיות/ים עם מוגבלות. כאשר קהל היעד שלנו הוא כלל הסטודנטיות/ים וחברות/י הסגל אקדמי ומנהלה.
הייחודיות שלנו:

  • סטודנטיות/ים עם מוגבלות וללא מוגבלות מנהיגות/ים שינוי בשטח.
  • הובלת תפיסה שאנשים עם מוגבלות הן/ם אנשים עם מסוגלות.
  • הכרות עם אנשים שיש להן/ם מגבלה.
  • העברת תכנים דרך עולמות תוכן של אנשים עם מוגבלות להעלאת מודעות.

פייסבוק – תא סמ"ן- אוניברסיטת בן גוריון בנגב | Facebookליצירת קשר-אופיר לוי 052-7569295נעמה אביטל 050-6650035מייל: [email protected] 

ארגון פעמונים

"פעמונים" הינו ארגון חברתי ללא כוונת רווח, הפועל בקרב החברה האזרחית בכל רחבי הארץ.
ארגון פעמונים מסייע למשפחות המצויות בבעיות כלכליות, באמצעות הדרכה וליווי מקצועי בתחום הפיננסי וההתנהגותי. סיוע זה מאפשר למשפחה לאזן את תקציבה, למצות את כושר ההשתכרות שלה ולעלות על דרך המלך. במקביל, דואג הארגון לסייע בצמצום והסדרת חובות ובפתרון בעיות כלכליות סבוכות.
"פעמונים" באוניברסיטת בן-גוריון: הארגון פועל בפריסה ארצית (מקריית שמונה ועד אילת) והוא מלווה כ-4,000 משפחות, כאשר בין הסניפים השונים פועלים חמישה סניפי סטודנטים ברחבי הארץ. בסניף של אוניברסיטת בן גוריון פועלים כיום כ-70 מתנדבים המסייעים ל-40 משפחות. כסניף הסטודנטים הראשון שהוקם בארגון, הסניף שם לו כמטרה להוביל את האוניברסיטאות בארץ ביוזמה, איכות הסיוע למשפחות, מקצועיות והתאמת אופי התהליך לצרכי הסטודנטים ואילוציהם.

אפשרויות להתנדבות: הפעילות בארגון היא על בסיס התנדבותי בלבד והיא כוללת: ליווי למשפחות במצוקה כלכלית: ליווי משפחה יחד עם מלווה נוסף לאורך כל השנה הסטודנטיאלית. פגישות אישיות עם המשפחה תוך העברת שלבים וכלים לפי ההכשרה והחניכה השוטפת של ראש הצוות. איך זה עובד?
– סטודנטים המעוניינים להתנדב עוברים מיונים במהלך השבועות הראשונים של השנה, על מנת לעשות תיאום ציפיות לגבי המחויבות הנדרשת ולבדוק את התאמתם לתהליך. אין צורך בידע קודם!
– מי שהתקבל ללוות משפחה, עובר הכשרה בת 8 מפגשים (3-4 שעות בכל פעם) במהלך הלימודים. ההכשרה כוללת לימוד מעמיק עם תהליך הליווי של המשפחה, מתן כלים להתנהלות כלכלית נכונה, ומיומנויות בליווי רגשי של המשפחה. בתום ההכשרה מצתוותים המתנדבים לזוגות ומקבלים משפחה איתה יעבדו באופן צמוד ובשיתוף פעולה מלא לאורך השנה.
– לאורך שנת הלימודים מקבלים המתנדבים הדרכה קבועה על ידי ראש צוות ועוברים מספר השתלמויות מקצועיות. כמו כן, פעמונים מפעיל מרכז ייעוץ המאפשר שיח עם יועצים בתחומים מקצועיים שונים בהתאם לצרכים של המשפחות
– לאורך כל השנה, מבצעים זוג המלווים פגישות אישיות עם המשפחה על פי השלבים הנלמדו בהכשרה. נדרשת הכנה מקדימה של הצוות לכל פגישה עם המשפחה, וקיימות משימות לסיכום בסוף כל פגישה.
היקף ההתנדבות הממוצע לאורך השנה הוא כ3-4 שעות שבועיות בממוצע.
צרו קשר!
במייל- [email protected], באתר הבית – www.paamonim.org

בשביל הנפש

בשביל הנפש הינו תא סטודנטיאלי שהוקם בשנת 2019 במטרה להעלות את המודעות על אודות בריאות הנפש ולנרמל ולהרחיב את השיח סביב הסוגייה דרך אקטיביזם חברתי בקמפוס. זאת, מתוך ההכרה בחשיבות הגוברת של העיסוק בבריאות הנפש, ולאור הצורך שזיהינו לספק מענה נחוץ לסטודנטים בסוגיה.
פעילות התא (ראשית כמיזם) החלה על ידי קבוצת סטודנטים, אשר חוותה על בשרה את האובדן הקשה של חברם הקרוב, אלון דוידיאן ז"ל, ששם קץ לחייו. מותו של אלון היה בלתי צפוי, משום שהוא נתפס בעיני הקבוצה כאדם אופטימי, חזק וכמודל לחיקוי. לכן, האירוע חידד את ההכרח להגביר את העיסוק בסוגיית בריאות הנפש, ואת העובדה כי זו נוגעת לחיי כל אחד ואחת מאיתנו.

יעדי התא: העלאת המודעות לחשיבותה של סוגיית בריאות הנפש ולקשיים הנפשיים שחווים סטודנטים רבים במהלך התואר, ושבירת הסטיגמה סביבה. יצירת סביבה בטוחה ונעימה במרחב האקדמי, אשר תאפשר שיח פתוח בנושאים הקשורים לבריאות הנפש ואת נרמול השיח סביבם. הנגשת מידע בנוגע לדרכי קבלת סיוע נפשי, הן מטעם גורמים מקצועיים באוניברסיטה והן מטעם מוסדות שונים מחוצה לה.

דרכי מימוש היעדים ושגרת התא: יצירת קהילה מסורה של מתנדבים הרוצים לפעול יחד לקידום מטרות התא. זאת, דרך קיום מפגשים קבועים של חברי התא ושאיפה למתן אחריות והובלה למעוניינים בכך. יצירת קהילה וירטואלית מורחבת דרך הרשתות החברתיות, ועל ידי כך לבסס מעגל תמיכה וסיוע מורחב ורחב לסטודנטים החווים קשיים נפשיים. קיום אירועים וימי שיא, פיזית ווירטואלית (הרצאות, מעגלי שיח, ועוד), במטרה להעלות לשיח באופן עקבי את נושא בריאות הנפש.

ליצירת קשר – רכזי התא
גיא שנבל – 054-4375340, ענבר לוין – 054-2015031, צפריר קמרון – 054-5430955
במייל – [email protected]
לדף הפייסבוק של התא, לחצו כאן.

מהנדסים ללא גבולות

מטרות: מתן פתרון לבעיות סביבתיות עבור קהילות מתפתחות על-מנת לשפר את איכות חייהן באמצעות מיזמים בינלאומיים ומקומיים בתחום פיתוח בר-קיימא, באמצעות יישום של טכנולוגיות שונות. בנוסף, הארגון מספק תכניות הכשרה, חינוך והעצמה לחברי הקהילות.
פרויקטים הקיימים כיום בארץ: בין הנושאים המטופלים כיום בפרויקטים בסניפים השונים ניתן למצוא טיהור מים, אנרגיה סולארית, ביו-גז, אנרגיית רוח, בתי ספר סביבתיים, גינות אקולוגיות ועוד.
סניף בן גוריון: לעמותה סניפים במוסדות בכל רחבי הארץ והיא הולכת ומתרחבת. בשנה האחרונה סניף באר שבע נפתח מחדש. בקיץ האחרון יצאה משלחת היערכות לויאטנם על מנת ליצור תשתית לפרוייקט משותף.
מטרת הסניף השנה הינה ליצור קבוצת פעילים חזקה על מנת להקים פרוייקט סביבתי בארץ, כמו גם להכשיר משלחות נוספות לפרוייקט בויאטנם.
להצטרפות: [email protected]
ההצטרפות לקבוצה מיועדת לסטודנטים מכל המחלקות!
לדף הפייסבוק לחצו כאן

Soul Talk סול טוק

"אם היה חסר לי משהו אחרי הצבא זה שמישהו יסביר לי מה זה בכלל – עיבוד חוויות לחימה". מכירים/ות אנשים ש"יושב" עליהם/ן עניינים מתקופת הצבא? סול טוק הינו גוף המעלה את המודעות והלגיטימציה לעיבוד חוויות לחימה בקרב כל אלו שלקחו חלק כלשהו, קטן או נרחב, בלחימה בזמן השירות הצבאי.
איך יוצרים קשר? (פייסבוק/אימייל/אתר/נייד)
חפשו Soul Talk סול טוק בפייסבוק
או בקרו באתר

אחרייניקים

מי אנחנו? אנחנו קבוצה של צעירים אשר התחנכו ברוח "אחריי!" ושואפים לעצב מציאות אחרת לחיים שלנו כאן בעיר כצעירים. מציאות שבה באר שבע אינה עיר מעבר, אלא עיר מלאת הזדמנויות. מהי רוח "אחריי!"? קשה לתאר במילים, יש לנו חזון מפציץ שנותן הצצה לרוח אחריי:
– כל ילד בישראל יזכה למרב הכלים לעצב לעצמו עתיד כרצונו.
– כל אדם בישראל יהיה אחראי לעתידו ולעתיד קהילתו.
– החברה בישראל תהיה דמוקרטית, צודקת, סולידרית ושוחרת שלום.
אז מה זה אומר? רובנו התחנכנו כנערים על ערכים של הדדיות, אהבת האחר, לקיחת אחריות ואי-ויתור. תוך כדי חיי היום-יום ערכים אלה נדחפים מתחת לערימות של מטלות, עבודות, חשבונות, ודאגות. על-אף הרצון הגדול לתרום לקהילה ולקחת אחריות, קשה לעשות את זה לבד. כאנטיטזה למציאות המאה ה-21, אנחנו בוחרים לשלב כוחות ולהתנדב ביחד, ליזום ביחד, ולהינות ביחד.
רוצים לקחת חלק? גם אם אינכם בוגרי אחריי אתם מוזמנים ליצור קשר, לשתף פעולה, להגיע למפגש או סתם לבוא להתנדב איתנו.
דרכים להצטרפות ויצירת קשר:
אריק ברמן: 054-6855637
[email protected]
פייסבוק

ב"שאלה

מי אנחנו? ב"שאלה הוא התא הסטודנטיאלי של הדתל"שים והיוצאים בשאלה באוניברסיטת בן גוריון. התא שואף לייצר קבוצה חמה ומגובשת ליוצאים בשאלה בה יוכלו לדבר בשפה המיוחדת המשותפת ליוצאים. התא שלנו הוא מקום לשתף, להתייעץ, להתחבר, להתבדח ולהנות. בנוסף, יוצאים בשאלה הם קבוצה ייחודית שמהגרת מתרבות לתרבות ולכן מחזיקה בנקודת מבט מיוחדת על שלל נושאים. אנחנו שואפים להשמיע גם כלפי חוץ את קולנו המיוחד ולתרום תרומה משלנו לקהילת הסטודנטים. לבסוף, היציאה בשאלה מתבצעת לרוב באופן עצמאי וכרוכה באתגרים ייחודיים, ולכן התא שואף לספק תמיכה ועזרה בין יוצאים בשלל נושאים: חברתיים, כלכליים ואקדמיים. יוצאים בשאלה ודתל"שים, אנחנו מזמינים אתכם להצטרף ולהתעניין! J

לפרטים נוספים: עדכונים לגבי פעילות התא ופרטים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלנו כאן.
מוזמנים לכתוב לנו הודעה בדף הפייסבוק – נשמח לשמוע מכם!

התא הפמיניסטי

התא הפמיניסטי של בן גוריון קם במטרה לקדם מודעות פמיניסטית בקמפוס ולפעול למען
שוויון וצדק מגדרי. העשייה שלנו מתבצעת בעיקר בתוך הקהילה הסטודנטיאלית במטרה
ליצור מרחב בטוח בדגש על יחס שוויוני, העצמה נשית ומאבק באלימות והטרדות מיניות.
כקבוצה אנחנו שואפות ליצור שיח פמיניסטי ומכיל לכל המגדרים ולכל הדעות. אנחנו מזמינות
אתכןם לקחת חלק בפעילות התא ולפעמול למען נושאים שבוערים בכןם.

מייל: [email protected]
לקבוצת הפייסבוק
לעמוד הפייסבוק

כח לעובדים

ארגון עובדים אשר מסייע לעובדים להקים ועדים במקום עבודתם ולשפר את תנאי
העסקתם. מקומות עבודה שוויוניים יותר הם המפתח לצמצום פערים חברתיים ולהפיכת
החברה לבריאה והוגנת יותר.
להצטרפות לחצו פה
לאתר של כוח לעובדים מטה דרום

נגישות