טיפול ומניעת הטרדות מיניות באוניברסיטה
הגורמים המטפלים בתלונות על הטרדה מינית באוניברסיטה:
הסעיפים הנ"ל מתייחסים לכלל האוכלוסייה ללא הבדלי מין ומגדר (לקריאת החוק המלא לחצו כאן).
הערה: כאשר מדובר ביחסי מרות (למשל בין מרצה וסטודנטית, או בין מנהלת ועובד) אין צורך להביע התנגדות או חוסר עניין להצעות או להתייחסויות המיניות כדי שהם יוגדרו כהטרדה מינית.
חשוב לדעת כי הטרדה מינית והתנכלות על רקע מיני הן עבירות משמעת חמורות. אלו גם מעשים פליליים ועילה לתביעת נזיקין.
- הליך הטיפול באוניברסיטה מנוסח בלשון נקבה אך מיועד לשני המינים.
- אם הוטרדת מינית באוניברסיטה יש באפשרותך להגיש תלונה אצל הנציבה לטיפול בהטרדות מיניות – פרופ' אסתר פריאל. כך ניתן להתחיל בטיפול בתלונה בהליך פנימי על פי תקנון האוניברסיטה לטיפול בהטרדה מינית.
- תוכלי לפנות אל הנציבה ישירות או לפנות אל הרכזת לטיפול בהטרדות מיניות באגודה – הפרטים של שתיהן נמצאים כאן למעלה. הפנייה לרכזת ולנציבה היא חסויה עד שתחליטי אחרת!
- הרכזת או הנציבה יפרסו בפניך את אפשרויות הטיפול השונות, ואת תחליטי מה ברצונך לעשות. תוכלי גם להחליט בסוף שאינך רוצה להגיש תלונה רשמית, הליך הטיפול ייעצר, וכל הפרטים ישארו חסויים.
- במידה ותחליטי להגיש תלונה רשמית, הנציבה תערוך בירור מעמיק עם יתר הגורמים – הנילון (האדם עליו התלוננת) ועדים נוספים, על מנת לקבל תמונה כוללת. בסוף הבירור תגיש הנציבה את מסקנותיה לנשיא האוניברסיטה, והוא יחליט על המשך הטיפול בהתאם לתקנון המשמעת ותקנון האוניברסיטה למניעת הטרדה מינית. במקביל או במקום הטיפול בתלונה באוניברסיטה יש באפשרותך להגיש תלונה במשטרה או לפנות להליך אזרחי.
הטיפול בתלונה מתבצע תוך שמירה מקסימלית על פרטיותך, והגנה מפני התנכלות במקרה הצורך.
רצוי לעיין בנוהל למניעת הטרדה מינית של האוניברסיטה.