ארגונים קהילתיים

מתוך כל התאים והארגונים שפועלים בקמפוס – כאן תוכלו לראות את רשימת הארגונים הקהילתיים.
תרצו לפתוח או להוסיף ארגון קהילתי? ניתן לפנות לרכזת למעורבות סטודנטיאלית: [email protected]

זיכרון בסלון

מה זה זיכרון בסלון?זיכרון בסלון נולד מתוך ההבנה שהזיקה שלנו ליום הזיכרון לשואה ולגבורה הולכת ונחלשת, ושעכשיו זה הזמן שלנו לפעול ולשנות. זיכרון בסלון הוא יוזמה חברתית ששמה לה למטרה לעצב מחדש את יום השואה וסחפה תוך פחות מעשור יותר מחצי מיליון בני אדם שמציינים יחד את יום השואה בערב מרגש ומלא משמעות בסלון ביתם, בין חברים ומשפחה. זיכרון בסלון מהווה מפגש פרטי ולא פורמלי והוא מהווה הזמנות לשיח משמעותי ועמוק בין כל קצוות החברה הישראלית. שימו לב – יש הרבה דרכים להתחבר לזיכרון בסלון. לכל מוביל/ מארח/ איש עדות יכולה להיות נקודת חיבור שונה. האתגר הוא מצד אחד להחזיק את המטרה העיקרית של היוזמה ומצד שני לתת לכל אחד להתחבר בדרכו שלו ולעודד אותו לעשייה דרך החיבור שלו.
בשביל מה צריך את זיכרון בסלוןיותר ויותר אנשים מחפשים דרכים נוספות לציין את יום השואה לצד הטקסים הממלכתיים והצפייה המסורתית בתוכניות הטלוויזיה שמוקרנות בערב זה. יוזמת זיכרון בסלון מאפשרת לכל אחד ואחת מאיתנו לקחת מחדש בעלות ואחריות על עיצוב זיכרון השואה, להבטיח שנמשיך לדון בה גם אחרי שלא יישארו בנינו ניצולים ולהשפיע באופן אישי ומשמעותי על הדרך שבה נזכור ונלמד מהשואה.
מה היתרון הגדול של זיכרון בסלוןזיכרון בסלון הוא הזדמנות, כמעט חד פעמית, לקיים פעולה אישית קטנה ופשוטה ובו בזמן להיות ולהרגיש חלק ממשהו גדול ומשמעותי הרבה יותר. כל סלון הוא עולם מלא בפני עצמו, אבל הידיעה שבמקביל אליו מתקיימים עוד אלפי סלונים, בכל העולם, הופכת את הפעולה הפרטית והאישית שלנו לחלק ממסורת לאומית חדשה ומלאת משמעות.
מה החזון של זיכרון בסלוןבחלומנו, זיכרון בסלון היא פלטפורמה פתוחה שמאחדת ומזמינה את כולם להפוך את זיכרון השואה לנקודת המוצא שממנה כולנו יוצאים לדיון, זיכרון ופעולה אזרחית שמקדמת ערכים אוניברסליים ויהודיים של חמלה, אחריות קולקטיבית ואנושיות.

אתר אינטרנט www.zikaronbasalon.com
מייל [email protected]

צ.ל.ש – צעירים לומדים שכמט

מי אנחנו? קבוצת מתנדבים, סטודנטים ובוגרים במגוון מקצועות, המתעניינים במשחק השחמט ובתרומה קהילתית.
החזון שלנו? יצירת קהילה המעודדת מיצוי פוטנציאל אישי תוך פריצת מחסומים תרבותיים וסוציו-אקונומיים ומחנכת לפיתוח חשיבה, ערכים ואחריות חברתית. אנו מקווים לתרום לגישור הפערים וקירוב הלבבות בחברה הישראלית. כל זאת בשימת דגש על הטמעת ערכים של מצוינות ומשמעת, תוך טיפוח יחסי חברות כנים ובלתי אמצעיים.
מטרות צ.ל.ש? פיתוח החשיבה האנליטית, העצמאית והאסטרטגית של ילדים ונוער. הטמעת ערכים של משמעת, התמדה ושאיפה למצוינות. יצירת סביבה המאפשרת הצבת יעדים אישיים, ומקדמת להגשמתם. יצירת קשר משמעותי, מתמשך ובלתי אמצעי בין המדריך לשחקן. פיתוח תפישת מחויבות של סטודנטים לחברה.
רכז באר שבע – אור פנקר
לעמוד הפייסבוק שלנו
לעמוד האינסטגרם שלנו
לאתר הרשמי

הלל בן גוריון

הלל ישראל הינו ארגון חברתי שמטרתו להעמיק את תחושת שייכותם של סטודנטיות וסטודנטים ישראלים לעם היהודי, מתוך תפיסת עולם פלורליסטית. הלל ישראל מעודד סטודנטים וסטודנטיות לחקור את הקשר האישי שלהם לעם היהודי, תוך חשיפה למגוון רחב של זהויות וקהילות יהודיות בארץ ובעולם. פועלים בשבעה מרכזים באוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ ומהווה את המרכז הישראלי של הלל העולמי – ארגון הסטודנטים היהודים הגדול והוותיק בעולם, הפועל במעל 550 קמפוסים במגוון מדינות. אנו מציעים תכניות שונות, יחד עם אירועי שיא שונים ומגוונים לסטודנטים 😊

תכניות בינלאומיות- ILF ומסבירי פנים: פנים רבות לו לסיפור היהודי, ואין דרך טובה יותר להעמיק בהן מחברותא בינלאומית! בואו להכיר סטודנטים מהלל באוניברסיטת ורמונט, ומפילדלפיה שבארה"ב ויחד אתם להעמיק בסיפורו של העם היהודי. בתוכניות כשבעה מפגשים קבוצתיים מקוונים בהם נעסוק בנושאים המעסיקים צעירים יהודים בעולם כיום. נצלול לנושאים כמו פלורליזם וזיכרון, נכיר ונעמיק בשיח עם סטודנטים אמריקאיים דרכו נקבל נקודות מבט חדשות ומעניינות, נחווה כיצד תרבות וסביבה משפיעה על השקפת עולם, ונחלוק את מחשבותינו ונקדם למידה הדדית. **התכנית מעניקה למשתתפיה מענק השתתפות על סך 500 שקלים**
Mabateam: תכנית זו מתקיימת בשיתוף פעולה עם מעבדת "העולם היהודי מבטים מישראל" של מרכז עזריאלי ללימודי ישראל באוניברסיטת בן גוריון ובמרכזה חקר המונח "עמיות" וביטוייו השונים. לתכנית שני חלקים: העשרתי והתנדבותי. בחלק ההעשרתי המשתתפים ישמעו מפי מרצים שונים- כולם חוקרים את נושא יהדות ישראל והתפוצות באוניברסיטת בן גוריון ומומחים בתחומם שדברו על מגוון נושאים מרתקים, מיהדות רפורמית וקבלת שבת גאה לתפיסות שונות וכיצד ישראל וישראלים באמת נראים על ידי יהדות התפוצות. בחלק המעשי המשתתפים יחלקו חוויה משותפת עם עולים יהודים מרחבי העולם ויחד יעמיקו בנושא הקשר בין ישראל לתפוצות. **התכנית מוכרת תחת מתווה ה-2 נק"ז חברתיים.
"זכור וכבד": תכנית שנתית המשלבת התנדבות עם ניצולי שואה לצד העשרה ולמידת נושא השואה מזויות שונות בקבוצה סטודנטיאלית. סטודנטים וסטודנטיות מוזמנים לקחת חלק בתכנית ולהעשיר את חייהם בנתינה, משמעות ולמידה. מרכיבי התכנית כוללים:
– התנדבות שבועית עם ניצול/ה במשך 4 שעות.
– השתתפות במפגשי העשרה קבוצתיים דו שבועיים.
– הפקה והשתתפות של אירועי התנדבות גדולים.
**השתתפות בתכנית מוכרת בקרב ארגונים מעניקי מלגות כשעות התנדבות חברתיות**

BCI Summer Camp – משלחת לארה"ב: מחנה קיץ ייחודי לצעירים יהודיים (בגילאי 21-29) מכל העולם. מפגש עוצמתי שמטרתו יצירת קהילה בינלאומית של מנהיגים יהודיים ממגוון קהילות וזהויות. קיץ שלם של חוויות לימוד יהודי פלורליסטי, פעילויות תרבות, התנדבות, סדנאות אמנות, סיורים בטבע ועוד… במהלך המחנה יפגשו המשתתפים אנשי רוח ומעשה מוכשרים ממגוון תחומים ויחוו יחד מגוון היבטים של החיים והתרבות היהודית. ומה עוד? הופעות, אירועים, הרצאות, משלחות ומלא הפתעות יתקיימו במהלך השנה, עדכונים שוטפים בעמוד הפייסבוק ובאינסטגרם שלנו.
צרו קשר-
מאיה רוזנבלום- מנהלת תכניות הלל בן גוריון
[email protected]
להרשמה: אינסטגרם (hillelbgu) או בפייסבוק (הלל בן גוריון)

Wize

ארגון Wize הוא ארגון חברתי ללא מטרות רווח הפועל לקידום מדע, תרבות, ידע וטכנולוגיה לקהל הרחב.
הארגון פועל משנת 2011, כאשר ליבת פעילותנו הינה הפקת אירועים המשלבים תוכן ובילוי דרך הרצאות בפאבים. עד כה, הפקנו מעל 700 הרצאות בברים ב-16 ערים שונות בישראל, אליהן נחשפו יותר מכ-200,000 איש הלוקחים חלק באחת מהקהילות החברתיות הגדולות בישראל.
כמעט כל כוח האדם של הארגון מורכב ממתנדבים, וגם המרצים שלנו מגיעים בהתנדבות מלאה, כדי להנגיש ידע ולקדם תרבות בילוי חכמה יותר.
לפרטים נוספים ולעדכונים על ההרצאות הבאות:
לפייסבוק של Wize באר שבע https://www.facebook.com/wizeb7

לפייסבוק של Wize
https://www.facebook.com/WizeNight/

"חברים לעת זקנה"

אנו מחברים בין הגיל השלישי ובעלי חיים. מתנדבים מסייעים לקשישים המגדלים בעלי חיים בביתם ומבקרים קשישים בבתי אבות יחד עם הכלבים שלהם. מתנדבי הפרויקט מגיעים לביתם לפי הצורך העולה מהשטח. המתנדבים מסייעים בפעולות כגון הוצאת הכלב לטיול, ליווי לוטרינר, הברשת החתול, ניקוי ארגזי חול ועוד, כאשר הדגש הוא על הקשר האישי בין המתנדב לאדם אותו הוא מבקר. בנוסף, הפרויקט מסייע לקשישים לאמץ בעל-חיים. במידה וישנו קשיש אשר אינו יכול להחזיק בעל-חיים, אך היה שמח לארח מתנדב המגיע לבקר עם בעל-חיים משלו, אנו מאתרים את המתנדב המתאים ומלווים את התהליך לכל אורכו.
מהו החזון שלנו? על פי מחקרים, בעלי חיים תורמים משמעותית לבריאותו הנפשית והפיזית של הקשיש. החזון שלנו הוא לסייע לכל הקשישים אשר מגדלים בעלי חיים וזקוקים לעזרה בטיפול בהם, על מנת להטיב עם בעלי החיים והקשישים ולהפיג את בדידותם הקשה מנשוא בקהילה ובבתי אבות. זאת על ידי ביקור מתנדבי הפרויקטים.
"כלבי ליטוף" ו"חברים לעת זקנה": במסגרת הפרויקט "כלבי ליטוף" מגיעים מתנדבים יחד עם הכלב האישי שלהם לביקור במוסדות קשישים. הכלב משמש כמתווך חברתי ונושא משותף לאהבה ולשיחה בין המתנדב לדיירים. הקשר שנוצר עם כל ביקור וביקור בין המתנדב, הכלב והדייר הינו ייחודי ומקסים וההתנדבות מאפשרת למתנדב לא רק לתרום, אלא גם לפעול בחברת כלבו האהוב ולחזק גם קשר זה.
במסגרת הפרויקט "חברים לעת זקנה" מגיעים מתנדבים לבתי קשישים בעיר על-מנת שיסייעו להם לטפל בבעלי-החיים שלהם. התכניות בבאר-שבע: אנו פועלים בעיר מאז יולי 2014. כרגע ישנם 9 בתי אבות בעיר אליהם מגיעים כ-10 מתנדבים עם כלביהם במסגרת פרוייקט "כלבי ליטוף". כמו-כן, ישנם 9 קשישים המקבלים סיוע קבוע ושוטף של הגעת מתנדבים לבתיהם ועוד עשרות המקבלים סיוע חד-פעמי, זאת באמצעות למעלה מ-40 מתנדבים.
אפשרויות מלגה או התנדבות: אנו מפעילים מתנדבים לכל דבר וכן, פועלים בשיתוף עם מלגת אימפקט, אופקים להייטק, קרן הריסון, פרויקט "קהילה" מטעם מכללת קיי ומלגת דיקנאט הסטודנטים בבן-גוריון.

אז איך מתנדבים? פשוט מתקשרים לרכזת האיזורית שלנו, מריה פנינה:
0524505467
במידת הצורך תמיד ניתן לפנות למנהלת הארצית לפרוייקטים, ויקה מינקביץ' מועלם:
077-8994140 או [email protected]
לכניסה לאתר שלנו לחצו כאן.
לכניסה לדף הפייסבוק של "חברים לעת זקנה" לחצו כאן.
לכניסה לדף הפייסבוק של "כלבי ליטוף" לחצו כאן.

המרכז לפליטים בנגב

מי אנחנו? בעבר תא "סטודנטים בבן גוריון למען פליטים ומבקשי מקלט". אנו פועלים משנת 2009 למען ועם פליטים ומבקשי מקלט בישראל ובנגב בפרט. הארגון הוקם מתוך אמונה כי לנו, כאזרחי מדינה שהוקמה על ידי פליטים ולמענם, החובה לעזור לאלו שנמלטו מסכנה לחייהם וחירותם. כיום זהו הארגון היחידי שעובד עם אוכלוסיית מבקשי המקלט ובסיסו בדרום, תוך שיתוף פעולה עם ארגונים, עמותות ומוסדות רשמיים. הארגון כולו מושתת על פעילות ופעילים בהתנדבות וללא כוונת רווח.
מטרות ודרכי פעולה:
– סיוע פרטני לאוכלוסיית מבקשי המקלט ותמיכה בהשתלבותם בקהילה – ליווי משפחות, מיצוי זכויות, פעילויות לילדים, הכשרות מקצועיות, תכניות לימודים, טיולים ופעילויות הווי.
– יצירת שיח והעלאת מודעות בחברה הישראלית, סיורים בחולות והרצאות לקהל הרחב, אירועי הסברה שונים.
– עבודה קהילתית משותפת עם מבקשי המקלט בדרום במישורים השונים.
אפשרויות התנדבות ומלגה: ניתן להתנדב בהתאם להעדפות המתנדב וצרכי הארגון.
הפעילות מוכרת לצורכי מלגה על ידי קרן משה והדיקנט, המתווה 2 נק"ז, פעילי ציבור וקרן רוטשילד.
צרו קשר:
היכנסו לפייסבוק שלנו בלחיצה כאן
מייל: [email protected]
רון – 052-5203030

אלפ"ה

תא אלפ"ה הינו תא סטודנטיאלי באוניברסיטת בן גוריון שהוקם ע"י שני סטודנטים בשנת 2007. בתחילת דרכו התמקד התא בעשייה ובסיוע לניצולי שואה. עם השנים גבר הצורך לסייע לאנשים נוספים הנמנים על אוכלוסיית הגיל השלישי ועל כן, כיום פעילות התא היא לעזור ולסייע ככל שניתן הן לניצולי שואה והן לקשישים.
התא מפעיל מספר פרויקטים עיקריים:
1. "אמץ סבא"- אמץ סבא הינה עמותה ארצית העוסקת בליווי חברתי לניצולי שואה. תא אלפ"ה מפעיל פרויקט זה בב"ש ובמסגרתו סטודנטים "מאמצים" קשיש או קשישה ובאים לבקרם/ן על בסיס שבועי על מנת לספק אוזן קשבת וחברה.
2. "מיצוי זכויות" – פרויקט הנעשה בשיתוף התאחדות הסטודנטים הארצית, בו סטודנטים מסייעים לניצולי שואה לממש ולקבל זכויות וכספים שמגיעים להם מהמדינה.
3. "ביקור חולים" – פרויקט ייחודי לתא המתקיים בבית החולים "סורוקה", בו מתנדבים מגיעים לבקר קשישים בודדים המאושפזים בבית החולים.
התא מארגן מספר אירועי שיא לאורך השנה: הדלקת נרות בבתים של קשישים וניצולי שואה בחנוכה, חלוקת משלוחי מנות בפורים בבית החולים, אירועי יום הזכרון לשואה ולגבורה ואירועים נוספים. בנוסף לתוכניות המרכזיות התא מפעיל פרויקטים שונים ומגוונים שבאים לענות לצרכים העולים מן הניצולים והקשישים זאת תוך שימוש בכישורים והיכולות של המתנדבים השונים ומאפשר למתנדבים ליזום ולהוביל פרויקטים הקרובים לליבם. כך גם התחלנו לעסוק בתחום הסיוע הכלכלי, תוך שמירה על קשר עם עו"סיות של קשישים, נקיון ושיפוץ בתים, איסוף תרומות מזון וביגוד ועוד. בשנים האחרונות פעלו סטודנטים במסגרת התא ויחד איתם הגענו למאות ניצולים וקשישים – בבתיהם הפרטיים, בבית החולים ובמקומות אחרים.
ליצירת קשר:
ארבל פוקס, טל: 058-4059666, [email protected]
לפרטים נוספים

ב"ש אוהבת חיות

קצת עלינו: עמותת באר שבע אוהבת חיות הינה עמותה ללא מטרות רווח המורכבת ממתנדבים בלבד, ופועלת כדי לשפר את המציאות הקשה של בעלי-החיים בבאר שבע ובסביבתה. העמותה קולטת אליה כלבים וחתולים מכלובי ההסגר העירוני וכן מהרחוב, מעניקה להם טיפול ומוצאת להם בתים חמים. בנוסף, לעמותה פעילויות ופרויקטים שונים ומגוונים, גם בתחום החינוך וההסברה.

איך אפשר להתנדב אצלנו תמורת שעות התנדבות של מלגה/מתווה 2 נק"ז?

  • הירשמו לאומנה לכלב לתקופה של חודשיים בלבד במימון מלא של העמותה! ההוצאות עלינו האהבה עליכם!
  • התנדבו כרכזים בעמותה במהלך השנה (למשל רכז ניו מדיה / רכז גרפיקה / צלם עמותה / רכז גורי הסגר, ועוד…).
  • שמשו כאומנה לחתולים יונקים או בוגרים המצריכים טיפול רפואי! (לתקופה מוגדרת מראש).

עזרה נוספת לפי שעות התנדבות:

  • עזרו בהסעה של כלבים או בהקמה ופירוק בימי אימוץ!
  • שמשו כדוגיסיטר לכלבי האומנה שלנו!
  • הוציאו את כלבי ההסגר לטיולים במהלך השבוע!

פרטי יצירת קשר:

פייסבוק: עמותת באר שבע אוהבת – העמוד הרשמי.
על מנת להתנדב אצלנו אנא מלאו את הטופס בקישור
לפרטים נוספים ניתן לפנות בהודעה: 053-8828090 או במייל [email protected]

מוישה האוס

אחד מ 120 בתים ברחבי העולם. הבית הישראלי יושב ברחוב רינגלבלום ומציע אירועים
חברתיים חינם לסטודנטים מידי שבוע במסגרת יצירת קהילה מגובשת.

לעמוד הפייסבוק

דור לדור

ארגון חברתי שנוסד בשנת 2010 ומטרתו לחדש את המחויבות של הצעירים לזקנים ולזקנות במדינת ישראל. בכך אנו מקווים לגשר על הנתק שנוצר בין הדורות והוביל לניכור ולבדידות קשה בקרב מאות אלפי זקנים.
פעילות הארגון: עזרה בדרך – פלטפורמת התנדבות המחברת בין אנשים שמעוניינים לעשות טוב "על הדרך" ומבלי להתחייב להתנדבות קבועה לבין אזרחים ותיקים שצריכים סיוע נקודתי (קניות קטנות, איסוף תרופות, תיקונים קלים בבית, סיוע במחשב, שיחה קצרה וכד').
איך זה עובד? הזקנים מתקשרים למוקד הטלפוני שלנו ומבקשים סיוע, את פנייתם אנו מעלים למערכת הממוחשבת והמתנדבים מקבלים הודעה שישנה פניה חדשה באזור ההתנדבות שלהם. מתנדב שיכול לעזור – יוצר קשר עם הזקן.ה וקובע זמן למפגש.
ב-3 חודשי השיא של הקורונה קיבלנו 1600 פניות (!) מזקני ב"ש ומעובדים ועובדות סוציאליות, אנשי משפחה שמתגוררים רחוק וממקורות נוספים והצלחנו לתת מענה מיטבי בזכות 800 מתנדבים נפלאים שלוקחים חלק בפעילות בעיר.
מוזמנים להצטרף – https://www.helpontheway.app/
ליווי קבוע – מפגשים שבועיים קבועים בין צעירים (סטודנטים ושאינם סטודנטים) לזקנים שמעידים על עצמם ככאלו שחווים בדידות. המפגשים מייצרים קשרים אישיים ארוכי טווח ומאפשרים הקלה בחיי הבדידות והניכור של הזקנים.
מסביב למדורה – חיבור בין דור מייסדי המדינה לדורות הבאים ליצירת היכרות עם הסיפורים המלווים את שנותיה הראשונות של המדינה ועם עוצמתם של המייסדים בהקשר ישראלי-היסטורי ובהיקף רחב שהולך וגדל משנה לשנה.
למידע והתקשרות:
לוטם קהתי – רכז דור לדור ב"ש
054-6792690 ; [email protected]

מרכז קהילתי פאני קפלן

מרכז קהילתי הממוקם בליבה של שכונה ד' מזרח. חזון המרכז הוא חיזוק השכונה ותושביה, יצירת חוסן קהילתי והפיכת השכונה למקום שטוב לחיות בו. עיקרי הפעולה מושתתים על מפגשים עם התושבים כאשר מטרת העל היא שיפור איכות החיים בשכונה.

לעמוד הפייסבוק

 

רוג'ום – Program Rujum

מי אנחנו? רשת קהילות יוצרות רוג'ום נולדה מתוך הרגשה של צורך עמוק ומשותף לצעירים וצעירות מכלל רחבי הארץ ביצירה של דרכים חדשות. הדור שלנו – בני 20-35 , דור הY בישראל נולד למציאות כלכלית חברתית של חוסר ביטחון בשוק העבודה, העדר מסגרות חברתיות, ושינויים גדולים ומהירים אשר מותירים הרבה מהמסרים של הדורות הקודמים לא אפקטיבים. ביקשנו לבנות מרחבים הולכים וגדלים לעיצוב עצמי של צעירים את חייהם ועתידם. מה שתחיל לפני 5 שנים כסמינר קטן אשר המשיך את רוח המחאה ב2011 הפך להיות תכנית עשירה המציעה מגוון של אפשרויות השתתפות ביצירה חברתית גדולת מימדים דרך מפגשי קהילה, אירועים ארציים, יוזמות ופרוייקטים, סמינרי תוכן והובלה של תקופות למידה ויצירה.
איך זה עובד? הקהילות המוקמיות נפגשות אחת לשבועיים למפגש למידה באחד מתכני הליבה של התכנית , את הלמידה מובילים חברי הקהילה עצמה , מתוך תהליכי הלמידה והמפגש בקהילה נוצרים חיבורים המאפשרים הובלה של יוזמות – קאופרטיבים, בנק זמן, התאגדות במקום העבודה, קבוצות תוכן המשולבים באירועי תרבות – חגים, קבלות שבת, ערבי תרבות ועוד נקודות חיבור ההופכות את הקהילה לקהילה יוצרת מציאות. הקהילות מחוברות ברשת ארצית המעניקה כלים וליווי בניהול והובלת הקהילות והפרוייקטים ומציעה כר רחב למפגש בין הקהילות, החברות והחברים מרחבי הארץ באירועים ארציים במהלך השנה. בכך יוצרת תכנית רוג'ום רישות מקומי וארצי של מרחבים מעודדי שינוי לצעירות וצעירים המבוססים על קוד בלתי פורמלי למפגש המזמין את המשתתפים בתכנית להיות יוצריה.
למה רוג'ום? רוג'ום הוא סימון דרכים הנעשה ע"י הצועדים עצמם. מתוך הרגשה שהרבה מהמסלולים המקובלים, הדרכים הידועות, אלה שעבדו עבור דורות לפנינו לא בהכרח עובדות לכולנו ויש צורך למצוא דרכים חדשות, הזמנו את עצמנו וכל מי שמעוניין להיפגש וללמוד ולסלול אותן מתוך המפגש. דרכים המבוססות על שיתוף, דיאלוג, יצירה עצמית,  ולסמן סימוני דרך – רוג'ום – בדרך לחברה טובה יותר.

דרכים להצטרפות ויצירת קשר:

סל"ק

אנו קבוצת "חלוקת מזון באר שבע" הכוללת את קבוצת סל"ק (סטודנטים למען קהילה) ועמותת "שכן טוב".

בכל יום שישי אנו נפגשים למטרת איסוף מזון לכמאה ושלושים משפחות מוחלשות (ניצולי שואה, חיילים בודדים, משפחות חד הוריות וכדוגמתם). יש לציין כי החלוקה מתבססת על 100% התנדבות.

  • שלב השוק – מתחיל בשעה 15:00, בשלב זה נפגשים מתנדבי השוק בשוק הפירות והירקות (השוק העירוני) בעיר ואוספים מזון מהסוחרים. את המזון מעמיסים לרכבים והחל מהשעה ארבע מתחילים להעביר את ארגזי המזון לאזור החלוקה בבן יהודה. שלב זה אורכו כשעה וחצי עד שעתיים.
  • שלב המיון והאריזה – מתרחש בבן יהודה 14. שלב זה מתחיל בשעה 16:00. בשלב זה מתנדבי המיון והאריזה, בוררים את הפירות והירקות שהגיעו מהשוק ומסדרים אותם בארגזים. בנוסף, מתנדבינו היקרים, מסדרים בארגזים חלות ומאפים שנתרמו ע"י מאפיות בעיר.
  • שלב החלוקה – בשלב זה אנו מצוותים 2 מתנדבים (נהג ומתנדב נוסף) כאשר אחראי הלוגיסטיקה נותן להם מסלול הכולל 2-3 משפחות והמתנדבים היקרים שלנו בעצם מביאים את הארגזים המוכנים למשפחות. שלב זה מתחיל בשעה 17:30 אך יכול להשתנות בהתאם לשעת כניסת השבת.

מוזמנים להצטרף לאחד או יותר משלבי החלוקה! ~ לפרטים נוספים לחצו כאן 

הרשת – באר שבע

מי אנחנו? "הרשת" היא במה ליצירה וליוזמות קהילתיות בבאר שבע. רשת אנושית המורכבת ממאות צעירים וצעירות מהעיר. החלטנו לייצר לעצמנו את אלטרנטיבת החיים שהיינו רוצים לחיות בה, בבאר שבע. מוזמנים להצטרף.
במה אנחנו מאמינים? בזה שאפשר. בביחד. בקידום סביבת חיים מאפשרת, הדדית, שחיה ונושמת את העיר. בעירוניות חמה, קהילתית. בכח שלנו לייצר לעצמנו את המציאות שהיינו רוצים לחיות ולהתפתח בתוכה.
מה אנחנו עושים? "הרשת" היא במה ליצירה בקשת רחבה של תחומים: קהילה רחבה של מאות צעירים וצעירות שעושים דברים ביחד, נגריה קהילתית, פסטיבלים עירוניים, מחסן ציוד שיתופי, קהילת תעסוקה, מפגשים, סדנאות וקורסים במתכונת בית ספר לחיים, קידום טבע עירוני, אמנות רחוב, גינות כלבים, כוורות מתנות, טיולי ירח מלא, ארוחות שישי המוניות וכל יוזמה שבוערת בכם ומתחשק לכם להריץ קדימה.
דרכים להצטרפות ויצירת קשר:

מתכון עם זיכרון

מדובר בדרך הנצחה ייחודית, בה מנציחים את חללי צה"ל ונפגעי פעולות איבה, דרך בישול
מתכונים אהובים והסיפור שמאחוריהם, במפגשי בישול לקראת יום הזיכרון.
לפייסבוק

Tech7

ארגון שהחזון שלו לייצר בנגב סביבת יזמות-טכנולוגית מהמפותחות בעולם. במרכז הפעילות
ניצבת קהילה המחברת בין יזמים, מנכ"לים, חברות היי-טק, אנשי אקדמיה, סטודנטים ובני
נוער במטרופולין באר שבע ומורכבת מ3 קבוצות עיקריות: Tech7Juniors לבני נוער, Starter
לסטודנטים, Tech7Seniors לגיל השלישי.
מייל: [email protected]
לפייסבוק

מברוק

קצת עלינו: "מברוקהינו ארגון עם קהילת מתנדבים ענקית המורכבת מחבר'ה צעירים ואנשי מקצוע מעולם האירועיםיחד אנחנו מאפשרים לזוגות צעיריםשרוצים להתחתן וצריכים את עזרתנו, להרים חתונה מרגשת ואף לצאת ממנה עם חיסכון בסיסי לתחילת החיים המשותפים. הזוגות שלנו הם זוגות צעירים אשר ידם אינה משגת, שתרמו או תורמים לקהילה ולמדינה, המתקשים לממן את אירוע החתונה בעצמם וצריכים את עזרתנו לעשות זאת.
ארגון "מברוק" שואף ליצור חברה סולידרית הקשובה לצרכי האחר ולקבלת השונה, המגשרת על פערים חברתיים ותרבותיים בין כלל שכבות האוכלוסייה.
איך אפשר להתנדב אצלנו? פרטי יצירת קשר:
אתר: חתונות | מברוק (mabrooc.com)
פייסבוקמברוק | Facebook
על מנת להתנדב אצלנו אנא מלאו את הטופס צור קשר מתנדבים | Mabroocproject
לפרטים נוספים ניתן לפנות בהודעה: 052-6515700 אור  

עמותת איילים

עמותת איילים הוקמה במטרה לחזק את מפעל ההתיישבות והמעורבות החברתית בנגב ובגליל, תוך יצירת דגם התיישבות המונע ע"י צעירים, וחידוש ערכי הציונות.
הסטודנטים, חברי העמותה, בנו בעמל רב 11 כפרי סטודנטים ברחבי הנגב והגליל: אשלים, דימונה, ירוחם, באר-שבע, יכיני, קריית-שמונה, קיבוץ נווה אור, מושבה מנחמייה ועכו העתיקה. בכפרים מתגוררים סטודנטים באוירה סטודנטיאלית שוקקת בחיי חברה ותרבות, תוך מעורבות ועשייה חברתית. כל סטודנט בעמותה מקדיש 300 שעות התנדבות בשנה לעשייה חברתית שמטרתה קידום החברה והחינוך בנגב ובגליל. 20,000 ילדים זוכים מדי שנה לפעילויות העשרה, תמיכה לימודית ועזרה חברתית.
בתמורה לעשייתם המבורכת, מוענקת לכל סטודנט "איילים" מלגת לימודים מלאה בסך 10,000 ש"ח.
ימי התנדבות, עשייה חינוכית, ערבי תרבות, הופעות, מסיבות, סדנאות, הרצאות, סרטים, הן רק חלק מהפעילויות המתקיימות בכפרי הסטודנטים של "איילים" לאורך כל השנה.
רוצים לשמוע עוד? מידע חם ועדכני מחכה לכם במרכז המידע של איילים בקמפוס, או באתר האינטרנט שלנו.

בית קרוב

בית יהודי חם לסטודנטים בבאר שבע, קצת כמו הבתים בהודו ודרום אמריקה. מקום מפגש לימוד ושיח דרך ארוחות שישי, שיעורים, גא'מים, טיולים או הופעות. הבית מחבר צעירים ישראלים מרקעים שונים סביב שיח יהודי צעיר סקרן ופתוח.
לאינסטגרם
מייל: [email protected]

אח בוגר אחות בוגרת

ההזדמנות שלך לחולל שינוי חיובי – לחיים שלמים! "אח בוגר אחות בוגרת" הוא הוא הארגון הוותיק והגדול ביותר בעולם למנטורינג וליווי של ילדים הזקוקים לנוכחות של דמות בוגרת חיובית ויציבה בחייהם. הארגון פועל למעלה מ-115 שנים ב- 15 מדינות ברחבי העולם והוא בעל ידע ומוניטין ייחודיים במינם בתחום החונכות האישית לילדים ובני נוער. עמותת "אח בוגר אחות בוגרת ישראל" קוראת לכם להתנדב עם ילדים בגילאי 6-18, הזקוקים לקשר אישי ותומך לייעוץ בשעת הצורך ולפינה חמה בלב.

ההתנדבות כוללת:

  • מפגש שבועי של שעתיים עם הילד/ה
  • הדרכות קבוצתיות ואישיות עם איש מקצוע
  • ימי כיף ומפגשים עם כלל החברים בעמותה
  • הרצאות וימי עיון לאחרים ואחיות בוגרים

לפרטים נוספים: bigbrothers.org.il

 

נגישות