הרבה מנות בארוחה

שף בחל"ת – קבב אפטר יום עצמאות

ליאור פדידה-לוי

לגמרי לא הספיק לנו מיום העצמאות ה-72 למדינת ישראל. השנה החגיגות היו כאלה שכולנו נזכור במיוחד, כך שסביר להניח שכמה מסורות ישנות בוטלו – ואולי כמה מסורות חדשות נוצרו. ואם כבר מסורות- קבלו את המתכון המסורתי (והטעים ביותר) לקבב מושלם!

המתכון הזה הוא מתכון שאמא שלי מכינה כל יום עצמאות ולפעמים גם בשאר ימות השנה, כי הם פשוט טעימים מדי בשביל לחכות שנה שלמה! זה מתכון פשוט למראה, קל לעקוב אחריו וקרוב מאד לליבי (הדרך ללב עוברת בקיבה, כידוע). השנה היה לנו אתגר לחגוג תחת סגר, בלי המשפחה המורחבת והדשא של הפארק, אבל – על השמחה של החג, וכמובן ועל הקבבים המושלמים האלה, לא ויתרנו. מבטיחה שההשקעה משתלמת והתוצאה מתעלה על כל סוגי הקבב הקנויים.

אז מה צריך לקבב מושלם?

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם שומן כבש
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • כף שמן (קנולה או סויה)

אופן הכנה וקיבוב:

1. קוצצים דק ככל האפשר את הבצל והפטרוזיליה, אחרי ששטפתם אותם כמובן.

2. מערבבים בקערה את הבשר ואת שומן הכבש. אם אתם קונים בקצביה, אפשר לבקש שהקצב ימכור לכם מראש תערובת של בשר ושומן. אפשר גם לקנות את הדברים בנפרד ולערבב בבית. ** יש אפילו גרסאות של שומן כבש שנמכר קפוא, שיכולות לחסוך לכם מעט כסף ולהיות נוחות וטעימות לשימוש.

3. מוסיפים לקערה את הבצל, הפטרוזיליה, השמן והתבלינים. שטפו ידיים והפשילו שרוולים, את התערובת הזו צריך ללוש רק ביד וכדאי שתקדישו לכך כמה דקות. לא להילחץ, זאת לא ממש שעת כושר, ללוש משהו כמו 4-5 דקות.

אמיצים? אם אתם לא חוששים מבשר נא (אני נשארתי חיה כדי לספר), זה השלב לטעום חתיכה ולבדוק שהתיבול מספק אתכם ולתקן אותו אם לא.

4. את התערובת מחלקים ומגלגלים לכדורים, כאלה שנכנסים בגודל כף היד בערך. אם אתם מעדיפים, אפשר גם לעטוף עם התערובת שיפודים לצורה של קבבים ארוכים. רק שימו לב שלא יהיו עבים מדי, כי יהיה לכם קשה לצלות אותם בצורה אחידה.

5. מה הלו"ז? אפשר להתחיל לצלות אותם מיד, אבל אם יש זמן תנו להם לנוח לפחות שעה במקרר. שם הם יתגבשו והטעמים יתחברו. את הקבבים אפשר לצלות "על-האש" עם מנגל, על מחבת (עדיף מחבת פסים) או בתנור על מצב "גריל". הם באמת פשוט טעימים בכל אחת מהדרכים האלו, כך שהם יכולים להתאים לכל מטבח סטודנטיאלי או משפחתי.

והכי חשוב…כמה זמן? על מנגל או מחבת הם יהיו מוכנים תוך 10-15 דקות, תלוי בעוצמת האש. באמצע הדרך הופכים אותם, כשרואים שצד אחד "תופס צבע" בגוון שאתם אוהבים. בתנור הם צריכים בערך 20-25 דקות בחום של 180 מעלות.

זהו, רק תסדרו לכם טחינה לליווי ואתם מסודרים. בתאבון!

לא לשכוח: אם הכמות גדולה עליכם, אפשר להקפיא את הקבבים גם לפני שעברו צליה! ?

נגישות