עוגת משמש

שף בחל"ת – עוגת משמש מדהימה

ליאור פדידה-לוי

הקיץ בא ואיתו הפירות השווים שחיכינו להם כבר שנה (עכשיו אני רק מחכה שהמחירים שלהם ירדו קצת ובכלל אפשר יהיה לחגוג!)>> זה לגמרי הזמן להכין שייקים, עוגות פירות או סתם ליהנות מהפירות בשלמותם בבית או על חופי הים שנפתחו לנו.

הפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון פשוט מעולה לעוגת משמשים (או מישמישים). בגלל שהעונה שלהם יחסית קצרה, אנחנו מכינים אותה רק פעמים בודדות בשנה. אולי זה גם חלק מהקסם שלה, שהיא עונתית ונדירה במיוחד. במתכון זה נדרשים מיקסר והפרדת ביצים, כלומר חלבונים וחלמונים. אל חשש!  זה רק נראה כמו משהו למתקדמים בלבד, אתם לגמרי מוכנים/ות ואני מאמינה בכם/ן!

לבצק:

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

1/3 כוס שמן

1.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

10 משמשים (בערך)

למרנג4 חלבונים ו-1/3 כוס סוכר

איך מרימים את העוגה הזאת?

  • קודם כל מפרידים את הביצים לשתי קערות. את קערת החלבונים (החלק השקוף) השאירו בצד והתחילו לעבוד עם הקערה של החלמונים (הכדורים הצהובים!).

בקערה עם החלמונים מכינים את הבלילה לעוגה. הוסיפו את כל המצרכים חוץ מאת המשמשים. ערבבו את המצרכים עם מערבל, מטרפה או מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.

כעת הכינו תבנית משומנת, עם ספריי או פשוט מרוחה בשכבה דקה של שמן. אחרי השימון, שפכו פנימה את תערובת העוגה.

לאחר-מכן שטפו היטב את המשמשים, חתכו כל אחד מהם לשניים והשליכו את הגרעינים. אפשר גם לשמור אותם למשחקים נוסטלגיים אח"כ 🙂

הכינו צלחת עם בערך 4-5 כפות סוכר וטבלו את חצאי המשמש בסוכר. צריך לטבול בסוכר את הצד הפנימי, לא זה עם הקליפה. הניחו את החצאים המסוכרים על תערובת העוגה. הם נוטים לשקוע למטה בזמן האפיה, אז עדיף פשוט להניח בעדינות ולא לדחוף אותם לתחתית. הכניסו לתנור בחום של 150 מעלות למשך 50 דקות.

  • כדאי לוודא שהיא מוכנה, ממליצה לכם על שיטת הקיסם- דקרו את העוגה בקיסם עץ. אם הוא יוצא יבש, זה סימן שהיא מוכנה ואפשר להוציא מהתנור.

לאחר שהוצאתם את העוגה, עוברים להכנת החלק של המרנג: מקציפים בעזרת מיקסר את החלבונים ביחד עם שליש כוס סוכר, עד שהקצף סמיך ויציב. כמה יציב? כזה שלא נופל מהקערה גם אם תהפכו אותה (לא לוקחת אחריות אם תעשו שטויות). שפכו את הקצף מעל העוגה ונסו ליישר את השכבה הזו כמיטב יכולתכם. כעת הכניסו לתנור לעוד 10 דקות, בחום של 180 מעלות.

אחרי שהמרנג מקבל צבע זהוב יפה, מומלץ לכבות את התנור ולפתוח את הדלת שלו רק מעט כך שהעוגה תתקרר בהדרגה. בתאבון!

לא לשכוח- אחרי שהעוגה התקררה לגמרי, יש לכסות ולאחסן אותה (או את מה שיישאר ממנה) במקרר.

 

נגישות