עוגת גבינה פירורים

שף בחל"ת – עוגת גבינה-פירורים חלומית

ליאור פדידה-לוי

שלום שלום שלום! כאן השרה שלכם לענייני מתכונים (מי אמר שלא צריך משרד כזה?). מקווה שאתם במזגן בעת קריאת שורות אלה ושחזרתם לשגרה ברגל ימין!

אני רוצה לחלוק איתכם/ן מתכון מתוק ופשוט, של עוגה שלא מאכזבת אף פעם. זה מתכון שהוא גם מעולה לחג שבועות המתקרב, אבל גם נהדר וטעים גם בלי קשר. זאת עוגת פינוק אולטימטיבית לחברים שפחות מתחברים לשוקולד (ולא, זה לא הופך אותם לאנשים פחות טובים!) וקל להכין אותה בכל זמן. יש לה טעם של עוגת שחיתות, אבל האמת היא שאם בוחנים את המרכיבים שלה מגלים שהיא פחות שמנה ממה שהיא נראית.

לבצק:

2 כוסות קמח

2 חלמונים

2 כפות סוכר

1 מחמאה (200 גרם)

1 אבקת אפיה

למילוי:

1 שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

500 גרם גבינה לבנה

1/2 גביע שמנת חמוצה

מעט גרדת לימון

ראשית ממיסים את המחמאה, חצי דקה במיקרו לגמרי תספיק.

  • אם אתם מאד רוצים- אפשר להחליף אותה בחמאה, אך התוצאה פחות יציבה.

לאחר מכן, ערבבו את כל המרכיבים של הכתובים עבור הבצק ביחד בעזרת מטרפה או מיקסר, עד שתקבלו גוש בצק אחיד.

חלקו את הבצק שנוצר לשלישים. 2/3 מהכמות סדרו כתחתית בתבנית אפיה. אני מציעה תבנית אלומיניום עגולה בקוטר של 24 ס"מ, לכמויות של המתכון הנוכחי. משטחים את הבצק על גבי התבנית עם הידיים, עד שגובה הבצק בערך סנטימטר. את השליש הנותר שימו בתבנית קטנה יותר, לא חשובה הצורה. הכניסו את שתי התבניות עם הבצק לתנור בחום של 180 מעלות. לאחר כ-15 דקות בערך, תלוי בתנור, הבצק משתזף לו ואמור לקבל צבע זהוב. בשלב זה הוציאו את התבניות והניחו להן להתקרר בחוץ.

לאחר-מכן יש להקציף את השמנת המתוקה, הסוכר והסוכר וניל ביחד. אל התערובת הוסיפו את שאר חומרי המילוי וערבבו היטב. מעט גרדת לימון ממש משדרגת את הטעם, אני מציעה לגרד בערך מחצית מהקליפה בלימון רגיל. את התערובת המוכנה שימו על תבנית הבצק, הגדולה שביניהן.

את הבצק בתבנית הקטנה גרדו בעזרת מזלג עד שיתפרק כולו לפירורים, שימו לב לא לגרד יותר מדי שלא יהפוך לחול.

את הפירורים פזרו באופן שווה כמה שניתן על פני תערובת המילוי-גבינה שלכם. כעת כסו את התבנית בנייר אלומיניום או ניילון והכניסו למקרר. כדאי לתת לעוגה להתקרר לפחות 4 שעות או לילה לפני שתגישו אותה. בתאבון!

לא לשכוח- כל שעה במקרר מוסיפה ליציבות ולקרמיות של העוגה, אז סבלנות! Good things come to those who wait! ?

  • אם אתם יכולים, הכינו את העוגה מראש יום לפני.סמכו עליי, לא תתחרטו! חג שמח!
נגישות