הרבה מנות בארוחה

שף בחל"ת – מלבי מרענן וקליל

ליאור פדידה-לוי

אני בדרךכלל לא טיפוס של קיץ, אבל מעכשיו כל אויב של הקורונה הוא חבר שלי! ולמרות שאנחנו מתחילים לחזור לשגרה (או ל"שגרת קורונה"), אין זה אומר שצריך להניח בצד את ימי הקסם שהעברנו עם המטבח!מה גם שמזג האוויר מתחיל להתחמם וזה אחלה זמן להציע לכם קינוח מרענן, קליל וכמובן טעים למות!

בחרתי לשתף במתכון מלבי קל בטירוף שיכול להתאים לכולם/ן. בין אם מדובר בגרסה חלבית, או פרווה-טבעונית ובין אם מגישים אחרי ארוחת ערב או סתם בשביל להתפנק באמצע היום- המלבי הזה יסגור לכם/ן את הפינה המתוקה בכל מצב!

כבר אמרתי שהוא דורש מעט עבודה ומצרכים, כשהתוצאה היא יופי של קינוח שגורף מחמאות?! סמכו עליי, כשישאלו בפעם הבאה "איפה יש המלבי הכי טעים?",  השם שלכם/ן יתנוסס מול המלביות הכי מוכרות ביפו, עכו או ירושלים. יאללה לעבודה!

מה צריך למלבי?

5 כוסות חלב (או כל תחליף אחר)

2 כפות סוכר

5 כפות קורנפלור

כוס שמנת מתוקה

מה צריך למעל של המלבי?

תרכיז מיץ פטל

כמה טיפות של תמצית מי ורדים

פיצוחים כמו שקדים/בוטנים (אופציונלי)

איך מכינים?

  1. ראשית מוזגים את החלב לסיר קטן ומבשלים על הגז, כאשר החלב מבעבע ומגיעים לרתיחה מוסיפים שתי כפות סוכר ומערבבים כדי שימסו.
  • לטבעונים, שומרי כשרות ורגישים ללקטוז: המתכון עובד טוב גם עם חלב שקדים במקום החלב או מים, באותה כמות.

2.  מערבבים את השמנת (אפשר מתוקה רגילה או צמחית) עם הקורנפלור בכלי נפרד, עד שהקורנפלור נמס בחלב והתערובת סמיכה, אך נוזלית. חשוב לשים לב שכפות הקורנפלור שתוסיפו יהיו ממש גדושות או איך שאומרים אצלנו בבית כפות "בהיריון".

3. את התערובת מוסיפים לסיר המבעבע שלכם/ן ומרתיחים תוך כדי ערבוב מושקע, עד שאין גושים (באזור ה-4-5 דקות).

4. הכל זה עניין של הגשה: מוגזים את התערובת החמה לכלי איתו תגישו את המלבי. פה כבר צריך לקבל החלטות קשות, אבל אני סומכת עליכם/ן שתמצאו את הכלי המושלם למשימה!

  • אני השתמשתי בכוסות מרובעות נמוכות, כל שהכמות הספיקה לי להכנת שמונה מנות.

5. אחרי שמזגתם את הכל לכלי ההגשה, תנו להם להצטנן קצת בחוץ למשך רבע שעה (עד שיפסיקו להעלות אדים) – לאחר מכן, הכניסו למקרר למשך 3-4 שעות (בשלב זה המלבי מתגבש ומקבל את המרקם הרוטט המוכר שלו)

6. לסיום סיומת: ממש לפני שזוללים, הוסיפו את תרכיז הפטל וכמה טיפות מי ורדים, לפי הטעם שלכם/ן.

  • יש אופציה לקנות בחנויות גם תרכיז פטל שכבר מכיל מי ורדים, אם אתם אוהבים.
  • להרפתקנים ביניכם, אפשר להשתמש בתרכיז בטעמים שונים כמו ענבים, אננס ואחרים.

7. פינוקים, טופינג ושואו אחרון:  הוסיפו שקדים קצוצים, בוטנים או פיסטוקים לבחירתכם/ן – הכל הולך!

  • טיפ זהב: כדאי לכסות את הכלים שהכנסתם למקרר כדי שלא יתפסו ריח של דברים אחרים שיש שם! ?
נגישות