-
כל סטודנט/ית זכאי לגשת ל2 מועדי בחינה בכל קורס (מועד א' ומועד ב'). במקרים חריגים יאושר מועד ג', תוך בחינת בקשת הסטודנט על ידי ועדת הוראה מחלקתית או ועדת חריגים.
-
במצב של בחינות בחפיפה (באותו יום או יום אחרי יום), יש לגשת ראשית לבחינה בקורס חוזר, שנית לבחינה בקורס חובה, לאחר מכן לבחינה בקורס בחירה ולבסוף לבחינה בקורס כללי. חשוב לשמור את ספח השתתפות בבחינה על מנת להיות זכאי/ת למועד השני בקורס החופף.
-
יש לוודא שהמשגיחות מתעדות הפרעה זו בדו"ח שניתן להן.
-
על המרצה או ממלא מקומו להיות נוכח/ת באזור חדרי הבחינה לכל הפחות במהלך מחצית השעה הראשונה והאחרונה של הבחינה. המרצה לא מחויב/ת לענות על שאלות. במידה שהמרצה או ממלא המקום לא הגיעו לאזור חדרי הבחינה עד מחצית השעה מתחילת הבחינה וחלוקת השאלונים, רשאים הסטודנטים לבטל את ההשתתפות בבחינה תוך 35 דקות מתחילתה ובחינתם לא תיבדק. הסטודנטים יהיו זכאים למועד בחינה נוסף. יש לכתוב סיבה זו על שאלון הבחינה ולמסור למשגיחות.
-
14 יום לאחר המועד הראשון או 96 שעות לפני המועד הבא. במידה שהחזרת הציונים תהיה פחות מ-96 שעות לפני המועד הבא, ניתן יהיה לבחור את הציון הגבוה מבין שני המועדים.
-
הרישום לבחינת מועד ב' יתאפשר החל מיום לאחר בחינת מועד א' באותו קורס, יש להירשם לבחינת מועד ב' באתר האינטרנט של מדור הבחינות. כמו כן, יש להירשם או לבטל הרשמה עד השעה 8:00 בבוקר שלושה ימים לפני מועד ב'. סטודנטים שנרשמו לבחינה אך לא נגשו ולא הודיעו על ביטול ההרשמה עד השעה 8:00 בבוקר שלושה ימים לפני בחינת מועד ב' יהיו מחויבים בקנס.
-
לא, רמת קושי הבחינה, חומרי העזר המותרים, הרכב השאלות ומשקלן ומשך הבחינה צריכים להיות דומים בכל המועדים.
-
היעדרות מבחינה במועד אחד או בשני מועדים יכולה לזכות במועד מיוחד לאחר פניה לוועדת הוראה מחלקתית והצגת האישורים הרלוונטיים. סיבות המזכות במועד מיוחד: בחינה אחרת המתקיימת בחפיפה, שירות מילואים, אשפוז בבית חולים, היעדרות בשל אירוע מזכה לתקופה של 21 ימים כמו שמירת היריון או לידה, אבל (קרבה ראשונה או הלוויה של סבא/סבתא), חגים ומועדים דתיים המפורטים בפרק הכללי של השנתון, תחרות ספורט ייצוגית ויום חתונה הסטודנט/ית.
ככלל, כל סטודנט זכאי ל-2 מועדים בלבד, למעט אישורים חריגים הניתנים על ידי ועדת הוראה מחלקתית.
בכל שאלה נוספת לגבי זכאות למועד מיוחד יש לפנות לרכזת סיוע הרלוונטית. -
עד חמישה ימים מראש אפשר לבטל רישום למועד ג', לאחר מכן יוטל קנס בסך 200 ₪ או בתעריף המצוין באתר חשבונות סטודנטים.
-
עבור בחינה שנסרקה, סטודנטים חייבים להגיש את הערעור המנומק תוך שלושה ימים (72 שעות) מהמועד שבו בוצעה חשיפת הבחינה, דרך המערכת גזר.
ככל שהבחינה לא נסרקה, חייבים הסטודנטים להגיש את הערעור המנומק תוך 24 שעות מהמועד האחרון שבו בוצעה החשיפה, על פי ההנחיות להגשת ערעור בפקולטה הרלוונטית. -
כן, תוצאת הערעור יכולה להיות אחת מאלה: ללא שינוי בציון, העלאת הציון או הורדת הציון.
-
על המרצה להגיב על הערעור תוך 4 ימי עבודה מהמועד האחרון להגשת הערעורים ולא יאוחר מיומיים (48 שעות) לפני המועד הבא. באם התשובה על הערעור לא תוחזר עד יומיים (48 שעות) לפני בחינת המועד הבא באותו הקורס, תינתן לסטודנט/ית הזכאות לגשת לבחינה ולבחור את הציון הגבוה מבין שני המועדים.
*בפקולטה למדעי הבריאות, בקורסים מרובי מרצים (שלושה ויותר) התשובה לערעור תוחזר לא יאוחר מ-48 שעות לפני המועד הבא. -
לא ניתן להגיש ערעור נוסף אך ישנה אפשרות לפנות ליו"ר וועדת הוראה מחלקתית ולקבל ממנו מענה. ניתן לפנות לרכזת סיוע אקדמי הרלוונטית ולהיעזר בה בכתיבת המכתב.
-
כן, עליך לפנות למזכירות המחלקה הרלוונטית בצירוף הזימון למילואים ולבקש הארכה של תקופת השינויים. כמו כן, עם חזרתך עליך לשלוח מייל עם טופס 3010 לרכזת הסיוע הרלוונטית.
-
כן, עליך לפנות למזכירות המחלקה במייל בצירוף טופס הזימון ולבקש שירשמו במקומך על תנאי. כמו כן, עם חזרתך עליך לשלוח מייל עם טופס 3010 לרכזת הסיוע הרלוונטית.
חשוב- מזכירות המחלקה אינן יכולות להירשם עבורך לקורסי בחירה. תוכל/ילבקש מחבר/ה לתואר להירשם עבורך.