שף בחל"ת – לחמניות שום הורסות!

ליאור פדידה-לוי

חשבתי לא מעט באיזה מתכון לשתף אתכם/ן לקראת סיום כתיבת המוסף הזה. אחרי כל התקופה המוזרה שעברנו וכל הדברים שהכנו ואכלנו (בהצלחה עם ללבוש בגד-ים עכשיו)… נסיים עם מתכון קליל וטעים, שהולך טוב כתוספת או כארוחה בפני עצמה- לחמניות שום פשוטות ונהדרות. אני מכינה אותן הרבה בבית שלי ובא לי להיפרד מכם עם קלאסיקה, שיכולה להפוך למתכון הבית גם אצלכם. אם תכינו אותן כמו שצריך, אנשים ירצו לנשק אתכם לאות תודה. מי שאמר ששום לא מתאים לארוחה רומנטית, לא יודע אהבת אמת מהי ?

 

מצרכים לבצק: לציפוי:
2.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כפית סוכר

0.5 כפית מלח

2 שיני שום כתושות

שליש כוס שמן

1 כוס חלב/מים

שליש כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

מעט מלח גס

כפית צמחי תבלין- אופציונלי

איך זה הופך לגוש בצק חלומי?

התחילו מערבוב המרכיבים היבשים בקערה גדולה.

  • אם יש לכם/ן אפשרות, כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש כדי להפחית סיכוי לגושים או לכלוך בבצק.

בהמשך הוסיפו את שאר מרכיבי הבצק.

  • אני ממליצה להשתמש בחלב לבצק אוורירי יותר, אבל אם תרצו לחמניות פרווה/טבעוניות אז גם מים יעשו את העבודה טובה מאד.

צריך ללוש את הכל ביחד עד שתגיעו לבצק אחיד. אחרי שסיימתם ללוש, כסו את הקערה בניילון נצמד או מגבת. הכיסוי ישמור על הבצק שלא יתייבש. הניחו לבצק לתפוח בסביבה בטמפרטורת החדר. מומלץ לחכות במשך שעה עד שעה וחצי.

חלקו את הבצק ל-20 חתיכות בעזרת סכין או בידיים. החתיכות צריכות להיות שוות בגודלן, לפחות לפי העין. בינתיים הדליקו את התנור לחום של 180 מעלות.

לאחר-מכן הרטיבו את הידיים במעט מים וקחו לכם חתיכת בצק. השתמשו בידיים כדי לרדד את הבצק לצורת גליל (או נחש, נקניק, מה שאומרים אצלכם). אפשר לאפות את הלחמניות בצורת מקלות או לקפל את הגליל לשניים ולסובב אותו סביב עצמו, כך שיוצאת מעין צורה של צמה.

הניחו את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה. הקפידו לשמור על רווחים של כמה סנטימטרים בין הלחמניות, כי הן צפויות לתפוח ולגדול עוד במהלך האפייה.

ערבבו בקערה קטנה את שמן הזית והשום שהשארתם עבור הציפוי. מרחו בעזרת מברשת בעדינות, מחצית מכמות הציפוי על גבי הלחמניות שלכם. פזרו מעל הלחמניות מלח גס בכמות שמוצאת חן בעיניכם/ן, אם אתם לא בטוחים/ות נסו לשים כפית בערך.

  • אם אתם אוהבים צמחי תבלין, אפשר להוסיף בשלב הזה גם אותם קצוצים או מיובשים. אני הוספתי מעט תימין למשל.

הכניסו את הלחמניות לתנור למשך 15-20 דקות. כאשר צבע הלחמניות נהיה זהוב, זה הזמן להוציא אותן. אחרי שהוצאתם/ן את הלחמניות, הברישו אותן בשארית התערובת של הציפוי בעודן חמות לחיזוק הטעם. אם אתם גם מספיקים לאכול את כולן בעודן חמות אז בכלל הרווחתם/ן!

תראו, מדובר בפשע של ממש, המתכון הזה ממכר בטירוף וסביר שלא תוכלו לעצור את עצמכם/ן מלטרוף אותן במהרה! שווה להזמין אורחים, או למצוא שותפים נוספים לפשע 🙂

בתיאבון!

 

 

 

נגישות